Nøtterøys aller første selvbinder styrt av Karl Ludvig Larsen i 1928. Selvbinderen ble anskaffet av gårdene østre Sem og K jernås i kompaniskap. Maskinen var en så stor sensasjon at skolebarna fikk fri for å betrakte vidunderet.
Prektig okse, klar for slaktebenken.
(Foto: Norvald Fuglestrand)
Produksjon av sukkererter er svært arbeidskrevende. Morten Fevang Johansen må ha hjelp av 60 utenlandske arbeidere i sesongen for å klare produksjonen på sine 400 dekar. (Foto: Foto utlånt av Morten Fevang Johansen)
Hans Torbjørn Fosaas har fulgt med i den store omstillingen fra tradisjonelt landbruk og har i de siste 30 år spesialisert seg på grønnsaker. Sønnen Jacob har overtatt driften, og er nå den eneste på Nøtterøy som dyrker løk, på 300 dekar. (Foto: Norvald Fuglestrand)
Familien Bjertnæs har i løpet av 50 år på Smidsrød spesialisert seg på en storstilt salatproduksjon. Deres spesielle kjøredoninger er å se på de mange forskjellige steder der de på 1500 dekar høster salat fra vår til langt på høsten. (Foto: Norvald Fuglestrand)
Ragnhild og Nils Edvart Freberg har bidratt sterkt til Nøtterøys kraftige grønnsaksrevolusjon. De gjorde seg tidlig bemerket ved å dyrke blomkål og rosenkål til fabrikk og konsum. (Foto: Terje Wilhelmsen)
Løksettemaskinen konstruert av Bjarne Jonstang i full drift. Under gode forhold setter den syv dekar i timen. Vanligvis brukte en person 30 til 40 timer på å sette ett dekar. (Foto: Nationen)
Landbruksdagene 1988. Grete og Kjell Andersen på Prestegården fikk heder for sin innsats som formenn i bondekvinnelag og landbrukslag. (Foto: Øivind Skar)
Fegata der steinene falt under jordskjelvet 5. juli 1905. Nå er både fegata, steingjerdet, kuene og bonden, Elias Fuglestrand, borte. (Foto utlånt av forfatteren.)
Kornband i rauk på jordet nedenfor Stabells (Berges) eiendom. (Foto utlånt av forfatteren. )
Skuronn. Gårdbruker Bjarne Stabell passer meieapparatet, mens datteren Jenny sitter med tømmene og styrer slåmaskinen. Michael Østgaard holder tømmene. Bak står August Fagervoll og Bjarne Stabell junior. De to karene til høyre i bildet vet vi ikke navnene på. (Foto utlånt av forfatteren.)
Huset i skogen står der fremdeles. Nå er det ikke hvitt lenger, men brunbeiset og kledd med nye bord. (Foto: S. Hermansen.)
Kua Edelpryd fra Østre Kjøle som fikk 2. premie på landbrukets jubileumsutstilling på Ekeberg 1959. (Utlånt av Sigrid Evensen)
Gammeldags høyonn på Veierland. Bestefar Anders Larsen får hjelp av sin kone Dina og to sommergjester til å trekke høyvogna fra jordet. (Foto utlånt av Margit Amundsen)
Høy på hesjer på Rønningen Gård Strengsdal. (Hovland: Såtid – grotid – høstetid)
Grøftedemonstrasjon. Fylkesagronom Alb. Swift understreker en påstand, men vår herredsagronom John M. Hovland ser betenkt ut. (Hovland: Såtid – grotid – høstetid. Foto: Norvald Fuglestrand.)
Gammel og ny tid. Hesteplog og moderne treskjærs vendeplog til traktor. (Foto: Norvald Fuglestrand)
Legg inn en kommentar